Gradovi kralja Matjaža 29.01.2011

Kralj Matjaž je 29.01.2011 dobil svoj prvi snežni panj. V mogočni gori Peci se je zopet prebudil Kralj Matjaž. Pogledal je na okoli in videl, da je vse okrog polno snežnih gradov in drugih priročnih snežnih izdelkov, ki jih kralji potrebujejo. Kot vsako leto je tudi letos potekala že devetnajsta gradnja snežnih gradov. Letos so zgradili že tisoči grad. Mojstrovina je nastala pod taktirko županov koroških občin.

Kralj Matjaž si vsako leto izbere svojo Alenčico. Letos si je izbral za svojo sopotnico dekle iz Ljubljane, ki je bilo prvič na Koroškem. Obljubila mu je, da mu bo dobro kuhala, ga razvajala in rodila veliko otrok. Med množico teh snežnih skulptur je Kralj Matjaž z svojo Alenčico zagledal tudi snežni čebelji panj. Kralj Matjaž spoštuje le stvari, ki so naravne, saj mu le stvari, ki izvirajo iz narave dajejo dolgo življenje in miren spanec pod goro. Posebej pri srcu so mu čebelice, zato se je nemudoma odpravil k snežnemu čebeljemu panju. Bil je presenečen, da ekipa »MLADI ROJ« ČD Prevalje tako zavzeto gradijo snežni čebelji panj. Zahvalil se je ekipi »MLADI ROJ«, ki so jo sestavljali Rok Potočnik, Ana Žaže, Renata Kert, Blaž Smonkar, Alen Uršnik, Anton Godec in Tomaž Vogel.

Snežni čebelji panj bo zasedel pomembno mesto v njegovem veličanstvu. Poudaril je še, da dokler bodo čebelice, bo tudi on prihajal na snežne gradove pod Peco, ko čebelic ne bo več, tudi Kralja Matjaža ne bo več med nas.