Svetovanje ga. Lidije SENIČ 28.03.2012

V A B I L O

Vabimo vse čebelarje in zainteresirane, da pridejo 28.03.2012 med 12.00 in 15.00 na Prevalje v Gostišče RIFL na pogovor z svetovalko specialistko ga. Lidijo SENIČvodjo javne čebelarske službe v čebelarstvu.

TERENSKI SVETOVALCI

Terenski svetovalci, ki delujejo na terenu, predstavljajo osnovno mrežo svetovalno službe, so prvi stik s čebelarji. Svetujejo splošno, v posebnih primerih pa uporabnika napotijo do svetovalca specialista.

Program dejavnosti terenskih svetovalcev temelji na:

  • metodah svetovanja,
  • metodah usposabljanja čebelarjev,
  • metodah izvajanja tehnoloških ukrepov v čebelarstvu ter opozarjanja čebelarjev na ukrepe za preprečevanje širjenja bolezni in higieno v čebelarstvu.

Naloge terenskih svetovalcev temeljijo na: izvajanju splošnih preventivnih ukrepov in pregledovanju čebeljih družin (svetovanje čebelarju, kako izvajati splošne zaščitne ukrepe in pregledovanje čebeljih družin, ocenjevanje pravilnosti razvoja čebeljih družin v različnih pogojih reje in ugotavljanje morebitnih sprememb v obnašanju čebel in spremembe na zalegi), svetovanju o pripravi čebel na prevoz in prevozih čebel ter izkoriščanju paše, izvajanju interne kontrole, lastnem izobraževanju. Terenski svetovalci morajo biti dodatno usposobljeni čebelarji in so pomoč svetovalcem specialistom, ki svetovanja po celotnem ozemlju Republike Slovenije ne morejo tako intenzivno pokrivat.

JAVNA SVETOVALNA SLUŽBA V ČEBELARSTVU

Čebelarska zveza Slovenije je v letu 2008 prejela s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Koncesijo za izvajanje javne svetovalne službe v čebelarstvu. Služba deluje v skladu s Programom javne svetovalne službe v čebelarstvu za obdobje 2010 – 2014, ki ga je pripravilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Lidija Senič – vodja javne svetovalne službe v čebelarstvu

Tel: 01/ 729 61 10,  Mob: 040 436 515
E – pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Vabljeni !